Станишев за миналото: Не бих уволнил Борисов от МВР

0
Това призна самият той с уговорката, че е в кръга на шегата
Това призна самият той с уговорката, че е в кръга на шегата Снимка: БГНЕС

Ако може да промени едно нещо от миналото, бившият премиер и лидер на БСП Сергей Станишев не би уволнил Бойко Борисов от МВР.

Това призна самият той с уговорката, че е в кръга на шегата, предаде Дарик.

Като основен проблем на този етап той отбеляза нивото на образование у нас.

Един от основните проблеми на България сега и в бъдеще е качеството на образование и квалификация, защото аз поне виждам как главоломно пада образоваността на нацията ни, което ни прави по-малко конкурентни в бъдеще“, каза Станишев.

Аз смятам, че по време на онзи мандат се направиха изключително важни неща, например за средното образование с онази реформа, която реализирахме 2008-2009 г. с делегираните бюджети, с диференцираното заплащане на учителите, с увеличаването на заплащанията им, със системата на защитени училища на територията на страната и наред с това пренасочване на учениците от тези училища, които не можеха да дадат никакво качество в по-качествени училища. Там можеше да се изведе още по-силно като приоритет държавен. Ние обаче нямаме достатъчна приемственост“, допълни по темата Сергей Станишев.
 
„Иначе шеговито - знаете, че 2005 г. освободих господин Борисов като главен секретар на МВР, въпреки че той много държеше да остане, но тогава такава беше политическата среда, но ако той беше останал главен секретар, сигурно политическите процеси поне за известно време нямаше да се развият точно така, но това е закачка“, допълни той.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари