Станимир Станев: Мигрантският натиск е безпрецедентен не само у нас, а в цяла Европа

1
Заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев допълни, че над 25 души са основните организатори на мигрантския канал
Заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев допълни, че над 25 души са основните организатори на мигрантския канал

Заместник-главният секретар на МВР Станимир Станев допълни, че над 25 души са основните организатори на мигрантския канал

"Мигрантският натиск е безпрецедентен. Не само при нас, а в цяла Европа. Всяка една държава членка на ЕС с външна граница има такъв натиск. Даже бих казал, че у нас не е най-големият". Това заяви заместник-главния секретар на МВР Станимир Станев, предаде bTV.

„Нашите усилия са свързани в две основни направления – първо, да не ги допускаме на територията на страната и второ, да не допускаме вторичната миграция - да минат през страната ни транзитно и да отидат в Западна Европа, добави той.

Заместник-главният секретар на МВР заяви, че Европа много цени ежедневните ни усилия. Той обясни, че за 10 години в „Гранична полиция“ има съкратени 2000 щатни бройки, като това е проблем.

„Инфраструктурата покрай границата – там, откъдето минават нашите автомобили, е в изключително лошо състояние. Едва в края на миналата година успяхме да започнем някакви действия по възстановяване на нормалната инфраструктура. Към момента тя все още не е в този вид, в който трябва да бъде“, обясни Станев.

Той допълни, че шофьорът от катастрофата с мигранти на АМ „Тракия“ е установен, но към момента не е задържан. Той е българин. Станев допълни, че над 25 души са основните организатори на мигрантския канал, като никой от тях не се намира не територията на България.

Акцията на ГДБОП и ДАНС, под надзора на Европейската прокуратура

Специализирана полицейска операция на ГДБОП и ДАНС се провежда на територията на 10 града и области у нас. Извършват се действия по разследване на множество адреси, както и на ТЕЦ "Бобов дол", ТЕЦ "Брикел", ТЕЦ "Марица 3", както и топлофикациите в градовете Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас.

Акцията е под надзора на Европейската прокуратура, действията ни продължават и към момента. Информация ще бъде получена от говорителя на Европейската прокуратура, след като акцията бъде приключена“, каза Станев.

Изземат се различни документи, свързани с дейността на дружествата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари