Станимир Станчев: Чрез новия плувен комплекс се цели фалиране на ОП „Общински пазари“

4
Идеята е след това да бъде разпродаден на наши хора, отсече общинският съветник от СДС
Идеята е след това да бъде разпродаден на наши хора, отсече общинският съветник от СДС Видео: Русе Медиа

Идеята е след това да бъде разпродаден на наши хора, отсече общинският съветник от СДС

Чрез даване на управление на бъдещия басейн на ОП „Общински пазари“, което му е неприсъща дейност според нас, но явно според Общината е присъща за тях, се цели малко или много разхлабване на финансовото състояние на дружеството или с две думи неговото фалиране и по-нататъшно приватизиране или на наши хора да го разпродадем, просто казано“, заяви на пресконференция днес съпредседателят на групата общински съветници от СДС Станимир Станчев, предаде Русе Медиа.

Той допълни тезата си и с темата за тарлата (Пролетен панаир), която също е била дадена за стопанисване на дружеството.

Съветниците коментираха, че русенският бизнес отсъства от тези мероприятия и може би „Общината не може или не иска да работи с русенския бизнес, а предпочита бизнесмени от Изток или по-конкретно от Варна“.

По отношение на ОП „Общински пазари“ Станчев заяви, че финансовите резултати от 2020 са стремглаво надолу. „За 2020 година печалбата е 176 000 лв., за 2021 печалбата е около 160 000лв. Новата 2022 г. с новите непривични и нетипични дейности и с 60 000 лв. печалба от Пролетния панаир или т.н. Варненски панаир, е 73 000лв. Тази наша теза, която казахме преди една година, че с тези непривични дейности и басейна се цели финансовата дестабилизация на дружеството в перспектива се случва“, заяви Станчев.

СДС са внесли в петък официално питане към администрацията, като очакват отговори на въпросите си свързани с басейна – има ли проект, има ли приемо-предавателни протоколи и др. Поставя се и въпросът за забавянето на началото на строителството от предварително обявените срокове и закъснението от близо 6 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 15
    7
    Иван К.
    Сдсту са стари схемаджии, знаят как се фалират и приватизират предприятия....
  • -3
    6
    OхM
    Защото червената мафия така е решила, бързат няма време..
  • 15
    5
    Учуден
    Това обяснява защо новото влакче е с варненски шефове
  • 16
    4
    Пънчи
    Ко ма е.е, аз прая гушка, има за сички,мандата отива що дън апна пък
  • 19
    3
    До Ст. Станчев
    Оплачи се на сексманиака, който Ви води седянките там.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари