Станаха ясни първите пет имена в листата на ГЕРБ - СДС в Русе

1
В Русе водач е Десислава Атанасова, която е родена в Дулово
В Русе водач е Десислава Атанасова, която е родена в Дулово

В Русе водач е Десислава Атанасова, която е родена в Дулово

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ утвърди водачите на листи за парламентарните избори на 14 ноември 2021 г., съобщи пресцентърът на партията.

Оттам посочват, че до утре, 11 октомври, окончателно ще бъдат утвърдени и целите листи във всичките 31 многомандатни избирателни района. Лидерът на партията Бойко Борисов ще води две листи - тази в София град и в Пловдив.

В Русе водач е Десислава Атанасова, която е родена в Дулово, но отново ще бъде начело и на листата на ГЕРБ в Разград.

Въпреки че все още листата за Русенския район не е утвърдена, вече се спрягат имената в първата част на подредбата. Според неофициалната информация на второ място ще бъде проф. Михаил Илиев – общински съветник от гражданската квота, декан на факултет „Електротехника, електроника и автоматика“ в Русенския университет, съобщи Русе Медиа.

Трети се очаква да е областният координатор на партията в Русе Георги Кръстев, на когото на предишните избори малко не достигна да пренареди листата с преференции.

Четвъртото място е за д-р Цветан Райчинов – управител на ДКЦ-1 и председател на Районната колегия на БЛС в Русе.

На пето място ще бъде представителят на коалиционния партньор СДС – отново това е областният координатор на СДС, бизнесменът Драгомир Драганов.

Бившият здравен министър ще е водач на листите във Варна и Велико Търново, а Красимир Вълчев ще води листите в Стара Загора и Шумен. Заместник-председателят на партията Томислав Дончев ще води листата в Габрово, а Даниел Митов в 24-ти МИР София град.

Във Видин водач на листата ще е заместник-председателят на 46-ото НС Росица Кирова. В Бургас водач на листата ще е Любен Дилов, а в Благоевград - Росен Желязков, във Враца - Петя Аврамова, в Ловеч - Николай Нанков, Добрич - Деница Сачева. Председателят на 44-то НС Цвета Караянчева ще води листата в Кърджали, а Делян Добрев - в Хасково. Председателят на СДС Румен Христов ще води листата в 23 МИР София град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари