Стана ясно кой е издал каналджията с обществената поръчка

0
Григоров натоварва голяма група бежанци на автобус, собственост на фирма "Еделвайс 0707"
Григоров натоварва голяма група бежанци на автобус, собственост на фирма "Еделвайс 0707" Снимка: Елена Фотева

Дървосекачи са издали каналджията с обществената поръчка Григор Григоров.

На 25 юни горските работници видели как млад мъж товари голяма група хора на автобус в местност между Резово и Синеморец. Дървосекачите, които често срещали бежанци в района, веднага усетили за какво става дума и се обадили в полицията в Царево, съобщава 24 часа.

Рейсът бил спрян за проверка малко по-късно в района на завод "Пасат". Той бил с табела "Случаен превоз", шофиран от 34-годишния Григор Григоров. След като 65-те нелегални мигранти, открити в рейса, били разпитани, автобусът е запечатан и е с наложена възбрана. Той все още се намира в двора на полицията в Царево. 

Ако в хода на делото бъде доказано, че Григоров е бил част от канал за трафик на бежанци, автобусът ще бъде конфискуван в полза на държавата, обясняват юристи. 

Рейсът е на фирма "Еделвайс 0707", доскоро собственост на Григор Григоров. Именно с нея той участва и печели скандалната обществена поръчка на ГД Гранична полиция за превоз на нелегално преминали и задържани лица на територията на страната. След като е арестуван, Григор прехвърля фирмата на баща си Тошко Григоров Стоянов. 

"Не желая да коментират делото", каза адвокатката на обвиняемия Григоров, която е от столицата. След като 34-годишният мъж се отказа от споразумение с прокуратурата в Царево, срещу него е образувано дело по обшия ред. То е по чл.281 от НК - за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават границата на страната.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари