Шефове на "Гранична полиция" подадоха оставки след скандала

0
Румяна Бъчварова прие оставките на главен комисар Антонио Ангелов и на старши комисар Йотко Андреев, ръководил процедурата по Закона за обществените поръчки и сключил договора
Румяна Бъчварова прие оставките на главен комисар Антонио Ангелов и на старши комисар Йотко Андреев, ръководил процедурата по Закона за обществените поръчки и сключил договора Видео: Нова телевизия

Директорът на „Гранична полиция“ и един от заместниците му подадоха оставки след скандала, при който арестуван за трафик на хора беше избран да превозва мигрантите към центровете за настаняване.

По-рано премиерът Бойко Борисов разпореди всички от ръководството на ведомството да напуснат постовете си, предаде Нова телевизия. 

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова прие оставките на главен комисар Антонио Ангелов и на старши комисар Йотко Андреев, ръководил процедурата по Закона за обществените поръчки и сключил договора. 

Премиерът не уточни дали става дума за недоглеждане, или далавери. Той обаче защити министър Бъчварова и заяви, че нейната отговорност е само да освободи ръководството на ведомството. 

Изказването дойде по време на посещението на Борисов в Ловеч, където той провери докъде е стигнал строежът на катедралния храм в града.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари