Стана ясно кой е дал златните кюлчета на Борисов и коя е Мата Хари в спалнята му

14
Бизнесмен твърди, че пред очите му на рожден ден на Борисов, Иван Пилето (собственикът на фирма "Градус") и Цоло Вутов са подарили кюлчета за рождения ден на премиера в оставка Бойко Борисов
Бизнесмен твърди, че пред очите му на рожден ден на Борисов, Иван Пилето (собственикът на фирма "Градус") и Цоло Вутов са подарили кюлчета за рождения ден на премиера в оставка Бойко Борисов

Български бизнесмен разказа за Мата Хари, която е снимала кюлчетата злато в спалнята на Бойко Борисов в комисията по ревизия на Мая Манолова, но изслушването му беше провалено от депутатите от ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов беше обвинен в корупция от свидетел във временната комисия в парламента, която се занимава с ревизията на действията на правителството на ГЕРБ, предава Свободна Европа. 

Светослав Илчовски, който е един от големите земевладелци в България, заяви, че е бил изнудван от собственик на друга фирма, който се е представил за говорещ от името на Борисов. Принудата била за това да продава зърно под пазарните цени. Илчовски каза, че е имал и неформални срещи с премиера в оставка, на които са му показвани сцени на издевателства над други бизнесмени с цел сплашване. Пред комисията той спомена имента на Миню Стайков и Николай Банев.

Бизнесменът заяви също, че е получавал обаждания от министър Петя Аврамова, която му е наредила да спре да изкупува земя. По-късно срещу Илчовски било повдигнато обвинение за убийство.

Пред депутатите от комисията той каза още, че златните кюлчета, които станаха известни след публикувани снимки от спалнята на Бойко Борисов в правителствената резиденция, са били подкуп от същия бизнесмен, който го е изнудвал.

Илчовски разказа и за жената, станала известна като "Мата Хари", чието име остана неизвестно, но беше обвинена от премиера като човекът, отговорен за снимките от спалнята му. Според него кюлчетата от прочутите изтекли снимки от спалнята на Борисов са били заснети от плеймейтка, която е получила 5000 лв., за да обслужи тогавашния премиер. Той каза, че я познава лично, но няма да каже името и защото тя има дете и я нарече Мата Хари.

Текстът със сигнала на бизнесмена беше публикуван от народния представител от “Демократична България“ Владислав Панев.

За свидетелствата си Илчовски не предостави доказателства, а само заяви, че ще изпрати документи по-късно.

Докато той отговаряше на въпросите на членовете на комисията в залата влязоха депутати от ГЕРБ, както и министър Аврамова. Представителите на най-голямата партия протестираха, че за втори път не са били уведомени за провеждането на заседание на комисията, както и че е бил нарушен дневният ред. Част от народните представители от ГЕРБ заявиха, че всеки, чието име е споменато от бизнесмена, ще го съди.

Последва близо час хаос, в който провеждането на заседанието де факто беше осуетено.

В крайна сметка председателката на комисията Мая Манолова прекрати заседанието и насрочи провеждането на ново такова в петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари