Стъки нямал да съди спортния министър, защото получил извинение от него

0
Ние не сме престъпници, а шампиони, които заслужават внимание, заяви той
Ние не сме престъпници, а шампиони, които заслужават внимание, заяви той Видео: bTV

Според шефа на федерацията нищо от думите на Антон Кутев за плащаните милиони не се потвърдило

Председателят на Българската федерация по ММА Станислав НедковСтъки и състезатели по бойния спорт от различни клубове проведоха протестна акция в ресорното министерство, след като преди два дни говорителят на служебното правителство Антон Кутев обяви, че структурата е изразходвала неправомерно пари по различни програми на ведомството.

Ние искахме среща с министъра на спорта, за да чуем от него дали с документацията, с която разполага, потвърждава думите на глашатая Кутев. Той каза, че отрича, че не потвърждава неговите думите, не се съгласява с тях. Гънейки се като червей на пресконференцията, видяхме как го беше срам, защото е председател на федерация и знае, че тези пари не отиват при председателят на федерацията, а при момчетата в клубовете“, заяви пред bTV Недков.

По думите му БФ ММА е една от най-слабо финансираните федерации у нас, въпреки стотиците медали, които състезателите ѝ печелели: „Ние не сме престъпници, а шампиони, които заслужават внимание“.

Той заяви, че ще съди Антон Кутев за клевета, но не и Андрей Кузманов, защото получил извинение от него.

С уточнението, че не се занимава с политика и е „спортист от световна класа“, Стъки заяви: „Служебният кабинет не е правителство, което иска да решава проблемите на хората, а е предизборен щаб на президента Румен Радев. (…) Изнасят се ежедневно сигнали за нередности, които сигнали не могат да бъдат проверени в момента, но могат да повлияят на изборните резултати“.

Въпреки, че пред камерите Недков твърдеше, че акцията е била с мирен характер, в министерството бяха изпратени 7-8 полицейски автомобила и около 50 униформени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук