Стъки и Недялко стягат национален референдум

0
Бранителите на Борисов по стъпките на Слави Трифонов
Бранителите на Борисов по стъпките на Слави Трифонов

Бранителите на Борисов по стъпките на Слави Трифонов

Върлите бранители на Бойко Борисов, „модела ГЕРБ“ и статуквото – ММА борецът Станислав Недков – Стъки и Недялко Недялков на ПИК инициират национален референдум за еврото, машинното гласуване и българите в чужбина.

От Фейсбук публикация на Стъки става ясно, че Консервативно-патриотичното движение, което са основали „като алтернатива на проядената от корупция политическа система“, инициира референдум в три точки:

1. Трябва ли да има 100% машинно гласуване?

2. Да приеме ли България еврото?

3. Трябва ли да гласуват българите в чужбина за национален парламент?

Според тях това са въпроси, на които не политиците, а българските граждани трябва да отговорят.

„Започваме подготовка за организиране на национален референдум по горните 3 точки. Търсим съмишленици и доброволци, които да се включат в обществено полезната ни инициатива“, канят те. Въпреки твърдението им, че просто задават въпроси, ясно изказват мнение и по трите точки.

„1. ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА 100% МАШИННО ГЛАСУВАНЕ?

Данните от последните избори - в секциите с машини активността е 38%, а с хартия е около 50%. Имаме най-ниската избирателна активност на прехода. 2 200 000 гласуваха с хартиена бюлетина на 04.04. Сега, 3 месеца по-късно, 600 000 от тях не отидоха да гласуват, след като в 45 НС бе въведено задължителното машинно гласуване..

След, като и Конституционният съд не пожела да ни чуе, на нас ни остана един единствен вариант - да ги задължим да отменят машинното гласуване чрез този Референдум.

Всички европейски страни, които направиха опит с машинно гласуване, скоро след това го отмениха, като в Германия дори беше забранено от техния Конституционен съд - поради непрозрачност на цялата процедура на гласуване.

2. ДА ПРИЕМЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ЕВРОТО?

Според мнозина експерти това ще доведе до повишаване на цените на стоки и услуги, но не и на заплатите и пенсиите. Левът е едно от малкото български неща, които все още не са ни отнели. Посегнаха на традиционното семейството между мъж и жена, посегнаха на децата, като искат гей двойки да осиновяват, а Слави Трифонов чрез чалгата посегна и на хорото ни. Посегнаха и на Православната Църква.

Съгласни ли сме да си дадем и геройския “лев”?

3. ТРЯБВА ЛИ ДА ГЛАСУВАТ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРЛАМЕНТ?

Един от основните приоритети на КПД е борбата с демографската криза. Трябва да направим така, че да приберем българите от чужбина, а не да им разкриваме секции, при които гаранцията за честно отчитане на техния глас е почти нулева. Държавата трябва да създаде условия за икономически растеж, инвестиции и откриване на нови работни места, за да прибере в родината тези българи, които са отишли временно или сезонно да работят в чужбина.

За българите, които са се установили трайно там, гласуването е един добър повод те да се приберат в родината, за да видят роднини и приятели.

Това не били предложения, а въпроси, на които не политиците, а българските граждани трябвало да дадат отговорите.

Припомняме, че в края на май тази година стана ясно, че Инициативен комитет издига Стъки за кандидат за президент, като заедно с Недялков са учредили движение. Стъки обаче няма да е навършил 40 години до провеждането на президентските избори, което е задължително според Конституцията.

Припомняме още, че национален референдум в България бе проведен през ноември 2016 г. по искане на Инициативен комитет начело със Слави Трифонов – днес лидер на ПП „Има такъв народ“. Референдумът от 6 ноември би заедно с изборите за президент и вицепрезидент на Република България. Въпросите отново бяха три:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

На президентските избори тогава за държавен глава е избран Румен Радев, за вицепрезидент - Илияна Йотова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари