Стадион в Германия се превърна в открита спалня

1
Как футболни фенове помагат на хората без подслон?
Как футболни фенове помагат на хората без подслон? Видео: NOVA

Как футболни фенове помагат на хората без подслон?

Стадион в Германия се превърна в открита спалня с благотворителна цел, за да бъде обърнато вниманието към хората без дом на прага на зимния сезон.

Инициативата е на футболния клуб „Дармщат 98” и на стадиона в града феновете на отбора имаха възможността за едно нетрадиционно преживяване, но с добра кауза, предава NOVA. Срещу 98 евро желаещите можеха да си купят изолационна постелка и спален чувал, които след това ще бъдат раздадени на бездомните хора в града. А парите, които остават след купуването на оборудването, ще бъдат предоставени на институциите в града, които подпомагат бездомните хора. Който вече има с собствено оборудване, можеше също да бъде полезен и с него срещу 49 евро да прекара нощта на стадиона, като парите отново ще бъдат дарени за каузата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Indianec v BG
    Така е в прехваления неолиберален капитализъм. Създаваме условия да се множат бездомниците, но си купуваме индулгенции с грижовно отношение към тях. Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари