Стачка затвари Айфеловата кула

0
Служителите недоволстват от компанията, която отговаря за поддръжката
Служителите недоволстват от компанията, която отговаря за поддръжката

Служителите недоволстват от компанията, която отговаря за поддръжката

Втори пореден ден Айфеловата кула в Париж стои затворена за посетители заради стачка на служителите. Недоволството им е породено от „SETE“, общинската компания, която се занимава с поддръжката на културния паметник, съобщава „Монд“.

Най-разпознаваемата френска забележителност не работи за втори път в рамките на два месеца, като очакванията са, че ще остане затворена през цялата седмица. Управата от „SETE“ допуска безконтролната продажба на билети, като същевременно подценява необходимите средства за поддържка на кулата, казват стачкуващите, цитирани от АФП. Освен това служителите настояват и за увеличение на възнагражденията си, като посочват, че билетите за вход са повишили стойността си, но това не се е отразило на заплащането им.

Съобщение в официалния сайт отбелязва, че най-вероятно обектът няма да отвори врати и утре, 21 февруари, пише Площад Славейков.

Билети на място е невъзможно да се купят, а посетителите, подсигурили пропуските си онлайн, са посъветвани да следят пощенските си кутии за допълнителни уточнения.

300-метровата Айфелова кула е магнит за туристи и всяка година посреща средно 6 милиона посетители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари