Айфеловата кула остава затворена заради стачка

0
Четвърти ден туристите не могат да се качат на световния монумент
Четвърти ден туристите не могат да се качат на световния монумент

Четвърти ден туристите не могат да се качат на световния монумент

Туристите и днес не могат да се качат на Айфеловата кула в Париж, която остава затворена заради стачка на служителите, предаде ДПА. Десетки от тях се събраха пред световноизвестния монумент и настояха той да бъде поддържан по-добре.

Според служителите ръждата разяжда кулата, а градските власти събират милиони от продажба на билети, но същевременно намаляват средствата за поддръжка.

"Кулата се извисява вече 135 години, но колко ли още?", пишеше на един от разветите плакати. "Дойната Айфелова кула", гласеше друг, на който кметицата на Париж дои кулата.

"Стачката ще продължи, докато градските власти не удовлетворят исканията на служителите", заяви председателката на синдиката Се Же Те (CGT) Софи Бине пред протестиращите. "Мобилизацията е в интерес на всички, тъй като тя ще гарантира бъдещето на Айфеловата кула". Бине призова кметицата Ан Идалго да преговаря с протестиращите.

Основният проблем в момента е пребоядисването на кулата. Според създателя ѝ Густав Айфел (Гюстав Ефел на френски) тя може да пребъде, ако бъде пребоядисвана на всеки седем години, но според стачкуващите това вече не се прави, предава БТА.

Градските власти отричат твърденията им и настояват, че поддръжката е била забавена само по време на пандемията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари