Срив на имотния пазар в България

0
За първи път от осем години насам новите жилищни сгради, въведени в експлоатация, паднаха под 500
За първи път от осем години насам новите жилищни сгради, въведени в експлоатация, паднаха под 500 Видео: News7

Новите жилищни сгради, въведени в експлоатация, паднаха под 500.

За първи път от осем години насам новите жилищни сгради, въведени в експлоатация, паднаха под 500. Данните са на националната статистика и обобщават периода април – юни 2015 година.

За сравнение, през 2008 г. рекорден брой българи са влезли в нови домове - регистрираните за тримесечие жилищни сгради са достигали 980.

Раждането на дете и вдигането на нова къща са сред най-редките събития в живота на хората от Северозапада, особено в малки селца. Безработицата, минималните заплати и ниските пенсии превръщат новодомството в мисия-невъзможна.

След дълго търсене обаче, екипът ни се натъкна на единствената в района новострояща се къща. За момента има само основи- кога гордият собственик  ще стигне до покрив е въпрос с повишена трудност.

Далеч от малкото врачанско селце строителството процъфтява. Статистиката присъжда златния медал по нови сгради на морската столица. Сред отличените са още Пловдив, Велико Търново, София и Перник. Най-важно за клиентите остава разположението на имота и цената на новото жилище.

Според статистиката около 60 на сто от вече готовите сгради са семейните къщи. А жителите на врачанското село се надяват в следващата подобна статистика да влезе и техният другар, чийто имат все още е само на основи. 

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари