Среднощно закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН

1
Посланикът на ООН за Близкия изток е призовал за дипломатически усилия за решаване на кризата
Посланикът на ООН за Близкия изток е призовал за дипломатически усилия за решаване на кризата Видео: NOVA

Посланикът на ООН за Близкия изток е призовал за дипломатически усилия за решаване на кризата

Спешно закрито заседание на Съвета за сигурност на ООН беше проведено през нощта, предава NOVA. Посланикът на Обединените нации за Близкия изток е призовал за дипломатически усилия за решаване на кризата.

Държавите членки на Съвета не са опитвали да постигнат споразумение или да излязат с изявление, но са се обединили около твърдението, че случващото се е повратен момент в историята.

Посланикът на Израел в ООН заяви, че атаката на Хамас е израелският 11-и септември. „Това, на което ставаме свидетели, са военни престъпления, откровено варварски военни престъпления, избиване на цивилни граждани, малтретиране на заложници, отнемане на бебета от майките им. Няма думи, които да опишат тази жестокост”, посочи Гилад Ердан.

Според палестинския посланик причината на конфликта трябва да бъде решена. "Израел продължава да твърди, че блокадата и многократните нападения срещу Газа са с цел да се унищожи военния потенциал на Хамас и да се гарантира сигурността. Ясно и очаквано е, че блокадата и нападенията не постигнаха нито едно от двете”, каза Рияд Мансур.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    123
    Удариха ги по комфорта и охолството и заквичаха. И тяхната жестокост срещу палестинците през годините е неописуемо жестока но това в американската маша ООН е табу. Нали Мосад е топ разузнаване на планета, железен купол, пво системи дето спирали и Руския циркон (пълна измислица), как така ви го набутаха арабите ? Защото сте се припомислили за много велики и че никой няма да посмее да ви бутне, е бутнаха ви. Сега пищите "дай помощ", самолетоносачи ви пращат с цели ескадрили. Сащ се меси в чуждата нац. сигурност а Русия в своята не може. Хората виждат всичко това и не прости, ясно им става кой какъв е.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари