Спуснаха украински флаг от кабинета на областния управител на Русе

0

Подкрепата ни за Украйна е израз на това колко сме съзрели като европейски партньори и е демонстрация на отговорността ни към мира и бъдещето, каза Данаил Ковачев

Украинско знаме беше спуснато от кабинета на областния управител на Русе Данаил Ковачев. Инициативата е по повод втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим. „Солидарността ни с Украйна е от съществено значение особено във времена, когато сме свидетели на постоянни опити за дестабилизация. Подкрепата ни за Украйна е израз на това колко сме съзрели като европейски партньори и е демонстрация на отговорността ни към мира и бъдещето“, каза Ковачев и призова заедно да осъдим насилието и войната, които засягат невинни граждани. „Тази война е грубо погазване на международното право и е пример за незачитането суверенитета на една свободна и независима държава, каквото е Украйна. Освен да бъдем съпричастни с украинския народ, е необходимо и да не се подаваме на хибридната война, част от която е и пропагандата, защото тя изкривява реалността, разпространявайки неверни факти, чиято цел е да ни разделят и да подкопаят вярата ни в истината“, допълва още областният управител, цитиран от поверената му администрация.

Днес от 18:00 до 24:00 ч. сградата на Министерския съвет, откъм Ларгото и Президентството, ще бъде осветена в цветовете на знамето на Украйна. Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от министър-председателя акад. Николай Денков. Посланието на този акт е България да даде кураж на украинците да продължават своята героична битка, но и да покаже, че не са сами в нея. Това е и сигнал към българските граждани да подкрепят свободата, независимостта и териториалната цялост на държавите и да се противопоставят на агресията на авторитарните режими срещу демократичните ценности. Осветяването на знакови сгради в цветовете на украинския флаг и поставянето на знамена на Украйна е и знак за единство с нашите партньори в Европейския съюз и със съюзниците на България в НАТО.

Припомняме, че България беше сред първите държави, които помогнаха на Украйна в началото на войната, а русенци бяха сред първите, които се включиха доброволно да помагат да мигрантите от Украйна. Предвижда се знамето да остане за период от 24 часа на фасадата на сградата на Областната управа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -10
    23
    Бай Ставри
    Браво! България е европейска държава, Русе е европейски град,! Всички русофили (простофили) да вървят на майка си в гъза или да се местят да живеят в Челябинск или Мухонасранск.!!!!!!
  • 2
    22
    Как какво?
    Тъкач на два стана, какво. Лошо ли е? На работа тъче на единия стан, у дома в семейството на друг стан. Черги тъче, да поясня.
  • 0
    21
    До 15
    И какво от това?Кмета като е избран от русенци,какво??
  • -7
    20
    До 16
    И за какво да има тълпи ??
  • 20
    19
    gasd
    общинарчета, кво развявате байряци, я дарете по 2 заплатки ,ко са стискате цттцтцт
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари