Спряха заплатите на артисти и музиканти, те се готвят за бунт

0
Артисти и музиканти настояват заместник на Вежди Рашидов да си даде оставката
Артисти и музиканти настояват заместник на Вежди Рашидов да си даде оставката Снимка: Булфото

Артисти и музиканти настояват заместник на Вежди Рашидов да си даде оставката, научихме от BIG5!

Поредният трус в кабинета след остраняването на просветния министър Тодор Танев е заради зам.-министъра на културата Боил Банов, който забранил да бъдат изплащани трудовите възнаграждения и хонорари на хиляди творци за януари. Това е грубо посегателство върху труда на хората в театралното и музикално поприще, които съвестно са изпълнявали трудовите си задължения и е в противоречие на законодателството на Република България, издадоха изневрени театрали пред BIG5.BG.

От страницата на Министерство на културата е видно, че заплати в първия месец на 2016 година няма да получат Ансамбъл „Филип Кутев”, Музикалният театър – Велико Търново, Театрално-музикален център – Кърджали, театрите в Благоевград, Смолян, Враца и Ловеч, операта в Стара Загора, симфонията в Шумен.

Арт обществото настоява за оставка на зам.-министъра

Със своите действия заместникът на Вежди цели да  прикрие грубите финансови нарушения, които е направил в края на бюджетната година, категорични са в храма на Мелпомена. Болните му амбиции за власт обричат стотици семейства на глад, тъй като не са получавали мизерните си заплати от 10.12.2015 г. Границата на търпимост вече е изчерпана и творците се заканват да излязат в гражданско неподчинение, ако не се вземат бързи мерки за отстраняване на заместник-министъра Боил Банов и обявяване на театралната реформа на Христо Мутафчиев за произвол и източване на бюджета на Министерство на културата.

Същевременно репортер на BIG5 засече директора на политическия кабинет на Вежди Рашидов - Ива Петрони, на пищен обяд с Боил Банов. Явно за управниците в министерството парите за заплати не са проблем, след като Петрони и Банов бяха избрали лъскавия ресторант „Графит“ на столичната ул. „Три уши“ 2 за работната си среща.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари