Спряха продажбата на русенски антифриз

0
Издадени са 2 предписания и две заповеди за спиране реализацията на стоки (антифриз, производител русенско предприятие за масла)
Издадени са 2 предписания и две заповеди за спиране реализацията на стоки (антифриз, производител русенско предприятие за масла)

През отминалата седмица от експертите на Регионалната здравна инспекция - Русе са извършени общо 134 проверки по здравен контрол на територията на град Русе и Русенска област:

Извършени са общо 134 проверки в обектите с обществено предназначение и в други обекти на територията на град Русе и Русенска област – детски заведения, хотели, мотели и семейни хотели, училища, фризьорски и козметични салони, концертни зали,

игрални зали, ЗОХ, обекти за търговия с ОХВС, и др.

Издадени са 2 предписания и две заповеди за спиране реализацията на стоки (антифриз, производител русенско предприятие за масла).

По съставени в минали периоди на 2014г.АУАН-и, са издадени 5бр. НП, на обща стойност 11 400лв.

Разгледани са 27 бр.седмични учебни разписания на училища.

Взети са две проби от води за къпане (пл.басейни), за химичен и микробиологичен анализ.

Взети са 4 бр.проби от бутилирани питейни води (диспенсери), за микробиологичен анализ.

Извършени са насочени проверки, по Писмо на МЗ № 16-00-198/19.09.2014г.по системата RAPEX, за издирване на опасни козметични и химични стоки и продукти. Изготвен е и е изпратен отговор до МЗ за резултатите.

Извършени са и проверки по чл.56 от ЗЗ – за спазването на забраната за тютюнопушене в закрити обществени места, в това число и след 17ч. Извършени са общо 24 проверки, от които 8 бр.в обекти за хранене и развлечение (ЗОХ), 2 бр.в детски и учебни заведения, 14 бр.в други закрити и открити обществени места и ООП (хотели, игрални зали, концертни зали, обекти за търговия с хим.продукти, и др.). За дейностите по чл.56 от ЗЗ има подаден отделен писмен отчет.

Извършва се планова тематична проверка на хотели, мотели и семейни хотели.

Извършва се планова тематична проверка на предлаганите в детски и учебни заведения бутилирани води в диспенсери.

Извършва се планова тематична проверка на пуснатите на пазара метанол съдържащи течности.

Изготвени са отчети: - за МЗ, по резултатите от мониторинга на питейните води през м.септември; - за Обл.администрация – за резултатите по ДЗК за м.септември 2014.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари