Спряха дело за обезщетение за убита от кучета жена

1
Жертвата е работила като санитарка в общинската болница в Горна Оряховица
Жертвата е работила като санитарка в общинската болница в Горна Оряховица Снимка: Районен съд - Горна Оряховица

Жертвата е работила като санитарка в общинската болница в Горна Оряховица

Районният съд в Горна Оряховица спря делото за 300 хиляди лева обезщетение, предявено от родителите на санитарката от общинската болница в града, която беше разкъсана от кучета преди година. Искът на роднините е срещу болницата, тъй като Националният осигурителен институт призна инцидента за трудова злополука. Има още едно дело за 200 хиляди лева обезщетение за малолетното дете на убитата жена.

В съда в Горна Оряховица днес стана ясно, че ръководството на общинската болница в града, където е работила 40-годишната убита от кучета санитарка, е завело дело в Административния съд във Велико Търново, с което се обжалва решението на НОИ инцидентът да бъде признат като трудова злополука, предава БНР. Резултатът от това административно дело би повлиял върху изхода на гражданското дело за обезщетението от 300 хиляди лева за родителите на загиналата жена и съдия Цветелина Цонева спря гражданското дело.

Светослав Илиев, адвокат на роднините на убитата от кучета Мирослава Стоянова, научи за административното дело днес:

Сериозно съм изненадан, тъй като директорът на болницата, юристът, който представлява болницата, многократно в публичните си изяви са декларирали, че признават случилото се за трудова злополука“.

Пред общинския съвет в Горна Оряховица от лятото на миналата година директорът на болницата публично заяви, че решението на НОИ не е обжалвано, защото законът е категоричен. Сега са намерени нови факти и обстоятелства и е заведено дело, поясни адвокатът на болницата Касим Местан, коментирайки и защо не е постигнато извънсъдебно споразумение по исковете на роднините:

„Използваме всичките процесуални права, които законът ни позволява. Беше ясно, че като се стигне до съдебен процес, нещата няма да протекат така гладко, както при едно извънсъдебно споразумение“.

Очаква се след две седмици да бъде спряно и делото и по иска за 200 хил. лв. от детето на убитата санитарка.

Наказателното дело във Великотърновски окръжен съд срещу гледача на кучетата, разкъсали санитарката, е висящо. Чакат се резултати от ДНК експертизи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    весо
    Така е в евроатлантическа България - кучета,котки и мечки може народа който оцелее
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари