"Спортувай в твоя град"

0
"Спортувай в твоя град"

На пресконференция днес беше представена програмата на предстоящото спортно събитие „Спортувай в твоя град“. Русе ще бъде домакин на инициативата за втора поредна година. Спортният празник ще започне в 10ч., на 6 април (неделя), в центъра на града. Той се организира от Община Русе и Асоциация „Спорт в свободното време“, с подкрепата на Easy Credit. Целта на спортната проява е да популяризира и стимулира развитието на дисциплините крос, колоездене и стрийт баскет сред желаещите да се занимават със спорт.

В пресконференцията участие взеха зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова, специалистът в отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Светлина Колева, лекоатлетът Евгени Игнатов, който е координатор на организаторите на събитието – „Асоциация спорт в свободното време“ и ще обезпечи съдийството в кроса. В срещата с медиите се включиха и Петър Петров, който ще бъде съдия в дисциплината колоездене, Делян Тодоров – представител на сдружение „Вело-Русе“ и Димитър Петров – отговорник в дисциплината баскетбол 3 на 3.

Зам.-кметът Иван Григоров отбеляза, че провеждането на спорното събитие съвпада с Международния ден на спорта за развитие и мир, който ще бъде отбелязан на 6 април. От името на кмета Пламен Стоилов той приветства инициативата „Спортувай в твоя град“ и заяви, че Община Русе отново ще подкрепи събитието и ще се включи активно в организацията и провеждането му.

Координаторът на събитието Евгени Игнатов сподели повече детайли около неговата организация и изрази задоволството си от факта, че градът ни е домакин на тази проява за втора поредна година. Той благодари на Община Русе за съдействието за провеждането на празника и призова всички желаещи да се включат в него да се запишат за участие.

Г-н Игнатов представи дисциплините, в които ще се проведе празника и изискванията към участниците. Предвижда се те да се състезават в три дисциплини – крос 6-8км, колоездене – 10км и баскетбол 3 на 3. Три са възрастовите групи – момичета и момчета родени 2000-2000г., момичета и момчета родени 1997-1999г., и участници над 18 години. Класиралите се от I-во до III-то място в леката атлетика и колоезденето, във възрастова група над 18 години, както и класиралите се на I-во място в дисциплината баскетбол 3 на 3, в същата възрастова група, автоматично се класират за Национални финали в к.к. Албена. Светлина Колева обяви маршрута за леката атлетика и колоезденето. Двете дисциплини ще се проведат по едно и също трасе, както следва: Старт /под Часовника/ - хотел „Дунав Плаза“ – пред сградата на Държавна опера – Русе – пл. „Света Троица“ – ул. „Симеон Велики“ – пред сградата на Община Русе – пред Доходно здание – пред ресторант „Happy” – пл. „Свобода“ – ул. „Църковна независимост“ – ул. „Любомир Пипков“ – ул. „Райко Даскалов“ – Финал /под Часовника/. Баскетболните кошове за надпреварата по стрийт баскет ще бъдат разположени пред сградата на съда.

Записването ще продължи до 6 април в Общински младежки дом на ул. „Райко Даскалов“ №2А, ет.III, тел. 082/83-48-59 и на e-mail: [email protected] Желаещите да участват могат да се запишат и на място 2 часа преди самото събитие. Всички участници трябва да имат медицинска застраховка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари