Спортното училище в Русе търси ученици от селата

3
Директорът на училището обикаля населените места в общината, за да привлича нови ученици
Директорът на училището обикаля населените места в общината, за да привлича нови ученици

Директорът на училището обикаля населените места в общината, за да привлича нови ученици

Спортното училище в Русе засилва акцента върху доброто образование, което да не отстъпва по никакъв начин да образованието във всяко едно общообразователно училище, съобщи директорът Евгени Недев. Заедно с това се работи за включването от следващата учебна година на два нови спорта – волейбол и баскетбол, за което има желание от русенските клубове.

Училището прави активна кампания, като обикаля населените места в общината, за да привлича нови ученици. За първи път от много години участва и в Панорамата на средното образование в Русе.

„Искаме да обясним предимствата от това децата да спортуват и да учат. Тази догма, че при нас не се учи, смятам, че сме успели да я разрушим. Имаме медали и купи на децата ни по английски, български, литература, математика, на националното външно оценяване се представиха добре. Тепърва хората ще се запознаят по-близко с нас и ще преценят какво дава Спортното училище в Русе за развитие на децата. Спортът допълнително като основно занимание ги подготвя за живота и им дава много преимущества след това в житейските ситуации“, каза Евгени Недев, цитиран от Русе Медиа.

Според него е много важно колективните спортове да се върнат в Спортното училище, тъй като там се създава ядрото на един отбор. Учениците тренират двуразово и за една година постигат това, което в друго училище би се постигнало за две.

„Там можеш по един път на ден да тренираш, а тук напредваш два пъти по-бързо. Когато имаш ядро от няколко силни състезатели, можеш да градиш около тях отбор“, каза още Недев.

По отношение на базата училището е получило помощ от Спортното министерство и от общината. Реновирано е общежитието, гребната база в Лесопарка, залата по бокс, а клубовете по баскетбол и волейбол също разполагат с добри условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Тъп
    С този директор само на зад.Неграмотен,нагъл и безхаберен нагаждач.
  • 11
    2
    една
    Завършила съм в това училище, имаше и волейболисти, баскетболисти много колективни спортове .Бяхме х 3 паралелки от випуск и бяхме много задружни. Спорта те учи на дисциплина и отговорност, но после ти се обаждат спортните травми.
  • 11
    1
    Русе
    Ами върни на работа оная шибаланка - бившата директорка (плагиат) и ще се появят доста повъзмъжели младежи с мерак да я опердашат. По този начин ще си оправиш приема. Обаждай се ако имаш други проблеми. :))))))
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари