Спортният министър: Изчезнали са милиони левове за училищни салони, но няма нито един направен

2
Фирмите-изпълнители вероятно са били създадени специално за целта, допълни Радостин Василев
Фирмите-изпълнители вероятно са били създадени специално за целта, допълни Радостин Василев Снимка: БГНЕС

През 2020 година са сключени договори за изграждането на салони в училища в различни краища на страната на стойност 15 млн. лв. До днес не е изпълнен нито един.

Това обяви в ефира на "Карай направо" по NOVA министърът на спорта Радостин Василев. По думите му единствено по един от проектите е започнало проектиране. 

"Няма изграден нито един спортен салон. Установихме, че гаранциите на някои от изплатените договори са изтекли. Виждаме класически пример от автомагистралите. 15 милиона лева- година по-късно договорите са изтекли и няма изпълнение, а парите ги няма", обясни той. 

Министърът беше категоричен, че предстои изясняване къде са изчезнали парите. 

Спортният министър праща военна техника към Белмекен

"Поискал съм възстановяване на всички авансово платени средства. Има конкретни лица, които са имали задължения за дейности, които не са извършени. Умишлено двете страни явно са се разбрали салони да няма, но парите да бъдат платени. Ако средствата не бъдат възстановени, ще сезирам всички компетентните органи", добави Василев. 

Спортният министър уточни, че по темата е разговарял с вътрешния и финансовия министър. Запознат е и премиерът. 

"Фирмите, които са сключвали тези договори, не би трябвало да са тайна. Към момента едва ли ще бъдат възстановени средствата. Става въпрос за не големи и известни фирми. Вероятно са били създадени с конкретна цел", допълни Василев.

"Тепърва ще бъдат обявени поетапно безобразията в спорта", категоричен бе Радостин Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари