Спортната зала в Русе ще се казва "Булстрад Арена"

2
Застрахователна компания стана кръстник на спортната зала в Русе
Застрахователна компания стана кръстник на спортната зала в Русе Видео: БГНЕС

Застрахователна компания стана кръстник на спортната зала в Русе.

Новата многофункционална спортна зала в Русе, която ще бъде открита официално точно след седмица, ще се казва "Булстрад Арена". Това стана ясно на церемония днес, когато бе представен генералният спонсор на залата. На събитието присъстваха главният изпълнителен директор на застрахователната компания "Булстрад Виена Иншурънс Груп" Румен Янчев, който като кръстник получи бяла риза като подарък от председателя на Съвета на директорите на "Приста ойл" Пламен Бобоков. Освен частният инвеститор в лицето на "Приста ойл" присъства и кметът на Русе Пламен Стоилов, тъй като общината също е партньор.

Откриването на "Булстрад Арена" ще бъде на 23 юли с концерт на Лили Иванова, а на събитието ще присъства премиерът Бойко Борисов с част от министрите.

Очаква се 6000 души да посещават поне веднъж седмично залата, което ще стимулира дребния бизнес, хотелиерство, ресторантьорство и други области. Русе ще бъде лидер на сферата на културата и спорта, тъй като в новата зала ще се провеждат изключително много събития от международен характер.

В момента в залата се извършват последни технически довършителни дейности - инсталация на акустично оборудване, седалки и поставяне на телескопични трибуни. Тя ще разполага с общо 5100 места, а по време на събития в употреба може да влезе и теренът, което ще осигури още 2400 места. Уникално за съоръжението е, че под основната зала са изградени две мултифункционални тренировъчни зали, които могат да бъдат ползвани и за събития извън света на спорта.

Залата разполага и с широки пространства за промоции, барове и заведения, както и с достатъчно място за комуникация и социализация на посетителите. Седем изключително луксозни VIP ложи ще посрещат специалните гости на Арена Русе, превръщайки я в най-голямата VIP зона в спортно съоръжение в България.

Календарът от събитие е вече доста наситет. Балетният шедьовър "Зорба Гъркът" ще се играе на 30 юли, а до края на годината жителите и гостите на града ще се насладят на най-новия спектакъл на Майкъл Флетли - Lord of the Dance: Dangerous Games на 4 октомври, Националния балет на Грузия "Сухишвили" на 4 декември, концерт на Горан Брегович и неговия "Оркестър за сватби и погребения" на 20 декември, както и десетки спортни събития.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари