Спортистки на по 70 години разкършиха снага в центъра на Русе

0
Спортистки на по 70 години разкършиха снага в центъра на Русе
Видео: БГНЕС

Спортистки ветерани на средна възраст 70 години направиха модерния напоследък флаш моб в центъра на Русе. Дамите посветиха композицията от танци на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Всички ветеранки са членове на БЧК и активно участват в различните инициативи на организацията.

Неостаряващите момичета разказват, че се събират всяка седмица по три пъти да спортуват в зала "Ялта", пише "БГНЕС". Те са около 60 жени на възраст от 65 до 83 години и въпреки сезоните, не пропускат занимания. Поддържат се във форма, за да са млади по дух. "За спорта няма възраст. Всички трябва да спортуват, всички го знаем на теория - че спортът е здраве, дълголетие и така нататък, но малко спортуват. Искаме да дадем пример и на малките, на учениците, които за съжаление не спортуват, а стоят само пред компютрите", казва председателя на клуба Лиляна Бонева.

С участието си във флаш моба жените показват, че доброто настроение може да бъде заразително. "Искаме да привлечем всички хора, които са на улицата, да се веселят, да се включат в нашата игра, защото ние играем за здраве и дълголетие. Искаме всички хора да бъдат позитивно настроени, да видят какво правят възрастните хора, как ние живеем въпреки нашето положение", казва Невяна Кръстева.

В клуба, който има 45-годишна история, липсват представителите на силния пол. Според жените причината е нежеланието на мъжете да стават рано, тъй като спортните занимания в залата започват в 7.30 часа сутринта.

Сега спортистките разучават нови композиции, които ще покажат през юни в Русе. Тогава градът ще бъде домакин на регионалното първенство на ветераните за Северна България, в което ще се включат към 500 души от третата възраст.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари