Според голям процент от хората правителството се проваля с ваксинирането

1
Резултатите от ваксинационната кампания са определящи за цялостното възприятие и оценка на гражданите за управлението на COVID кризата
Резултатите от ваксинационната кампания са определящи за цялостното възприятие и оценка на гражданите за управлението на COVID кризата Видео: bTV

Скептицизмът към имунизацията расте – колебаещите се стават още по-предпазливи

Скептицизмът към ваксините нараства в последните два месеца. Това сочи новото съвместно проучване на bTV и „Маркет линкс”. 59 процента от анкетираните отказват ваксина, дори да е безплатна и препоръчителна за тях. Съгласни на ваксина са 39 процента.

2% вече са се ваксинирали.

Очевидна е нуждата от внимателно структурирана разяснителна кампания, която особено внимателно отчита страховете, разпространени в обществото ни“, коментират социолозите. Те посочват, че "колебаещите се стават още по-предпазливи".

Резултатите от ваксинационната кампания са определящи за цялостното възприятие и оценка на гражданите за управлението на COVID кризата.

Според 45 на сто правителството се проваля с ваксинацията, а според 35 на сто се справя. Останалите анкетирани се колебаят.

Паспорт на изследванетоПроучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и Маркет ЛИНКС, проведено сред 1019 лица над 18 г. в страната в периода 17 – 24 февруари 2021-ва година по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук