Спират полетите между София и Скоипе два месеца след старта им

2
От 21 май няма нито един възможен полет
От 21 май няма нито един възможен полет Снимка: iStock

Българската авиокомпания „Gullivair” прекратява от 21 май резервациите за полетите по линията София – Скопие и билети за тази дестинация вече не могат да бъдат закупени

От 21 май няма нито един възможен полет, съобщи  БГНЕС.

Първият полет на новооткритата редовна въздушна линия по маршрута София – Скопие – София беше открит на 26 март 2022 г. с много фанфари след дипломатически усилия, като беше съобщено, че авиопревозвачът ще извършва полети два пъти седмично – в събота и в понеделник.

От 21 май няма нито един възможен полет

Засега не става ясно дали полетите са преустановени. От авиокомпанията не е предоставена информация относно съдбата на маршрута. Превозвачът прекрати също резервациите за другата си редовна международна линия до Тирана от 14 май.

Идеята за възстановяване на въздушните връзки между двете страни бе предложена от българския премиер Кирил Петков по време на посещението му в РСМ на 18 януари. Той я предложи с мотива, че не е редно между двете столици да няма полети и да се налага да се лети през трети страни.

В миналото въздушната линия София – Скопие просъществува за кратко и беше закрита през 2010 г. поради финансова нерентабилност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    aaahahahahahah
    Ааахахахахахахахах....!!!! Как ги търпите тези идиоти, скъпи братя българи, душите ви в ла*на ли са увити !
  • 0
    5
    Смятай
    Скопие е 500 000 души град и пак полетите фалираха с двама-трима баламурника. А Русе с 50 000 души не може и автобус да напълни, камо ли пък самолет от кърското делиорманско летище на майната си.
  • 7
    4
    до 3
    О! Направо виждам как ще започнем да се бием за билети!:)))
  • 7
    3
    до русенец
    Не забравяй и директните полети Русе-София, колега! Дето трябваше да тръгнат март месец :-D
  • 8
    2
    Бай Чеп
    Същата работа като електросапунерките MADE IN BULGARIA 2022 ! Много шум в пресата, тържествено откриване, снимки, PR кампания и после едно тихо нищо, нищо ама от сърце! Съвременните политици си мислят, че могат да го докарат само от PR, ама на края се получава - гъз@ ми с рози накичи, наср@ното да не личи!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари