Спипан с "дизайнерска дрога" за половин милион лева: Не ви интересува откъде е!

10
Северин разказал пред служебния си защитник, че купил колата два ни преди да бъде задържан, но не за да пренася дрога
Северин разказал пред служебния си защитник, че купил колата два ни преди да бъде задържан, но не за да пренася дрога Снимка: БНТ

Северин разказал пред служебния си защитник, че купил колата два ни преди да бъде задържан, но не за да пренася дрога

Предотвратиха контрабанда на близо 19 кг от, така наречената "дизайнерска дрога". Задържан и вече с повдигнато обвинение е 45-годишен мъж, който опитал да прекара аналозите на наркотични вещества от България в Турция на границата при Малко Търново, информира БНТ.

Огромното количество забранени вещества е било прецизно скрито в автомобила на 45-годишния обвиняем Северин, който купил автомобила два дни преди да бъде задържан. Според разследващите той много добре е преценил кога точно да премине границата. Направил го в момента, когато митническите служители разменяли смените си.

Веществото дипентилон, което се доближава до метамфетамина е било скрито в резервната гума и в задните седалки на автомобила. Дрогата, разпределена в 19 пакета, струва близо половин милион лева.

БНТ: Откъде е дрогата?

Северин: Не ви интересува!

Северин разказал пред служебния си защитник, че купил колата два ни преди да бъде задържан, но не за да пренася дрога.

"Не е знаел, че има такива пакети с наркотични вещества. Дъщеря му живее в Турция и от доста време искал да отиде при дъщери си, за да я види", каза служебният му защитник Николина Андонова.

Според прокуратурата обаче, обвиняемият е имал за цел да пренесе забранените вещества през границата. Освен с автомобил, два дни преди пътуването, се снабдил и с паспорт.

"Съзнателно, умишлено, помоему, целенасочено. Опитът за преминаване на държавната граница е осъществен по време, което смените на ГКПП „Малко Търново" са се сменяли. Тоест не случайно е избран темпорален интервал, за да може вероятно бдителността на митническите служители да е по-ниска", каза Георги Чинев, наблюдаващ прокурор.

Окръжният съд остави за постоянно в ареста 45-годишния мъж. Ако бъде признат за виновен, може да лежи в затвора до 15 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари