Спипаха лечебно заведение, точело Здравната каса с фалшиви хоспитализации

2
Стойността на клиничните пътеки са в размер на 391 и 487 лева
Стойността на клиничните пътеки са в размер на 391 и 487 лева

Стойността на клиничните пътеки са в размер на 391 и 487 лева

Служители на „Икономическа полиция“ - ГДНП разкриха измамна схема, чрез която лечебно заведение неправомерно е получавало суми от бюджета на НЗОК.

Рехабилитационно лечебно заведение е отчитало неизвършена медицинска дейност на пациенти по клинични пътеки и така - посредством документи с невярно съдържание, е получавало неследващи финансови средства от бюджета на НЗОК. Схемата е установена в хода на разследване, предприето от служители на отдел „Икономическа полиция“ в ГДНП.

Според данните от проверката, осъществена на 4 декември т.г. от икономическите полицаи и контролни екипи на НЗОК, престъпната схема е прилагана от 1 януари 2022 г. до 30 юни 2023 г., като в този период общо са отчетени 5 681 хоспитализации от лечебното заведение. Част от пациентите били еднократно приемани за рехабилитация, но от лечебното заведение отчитали две или повече хоспитализации. Друга част от „пациентите“ са гостували на хотели в същия град и на две близки балнеоложки селища, като личните им данни били използвани от заведението за отчитане на неизвършена медицинска дейност, съобщиха от ГД "Национална полиция".

По предварителни разчети стойността на клиничните пътеки, по които най-често са били отчитани хоспитализациите, са в размер на 391 и 487 лева.

Извършена е съвместна проверка в лечебното заведение с контролните органи на НЗОК и са събрани данни за извършено престъпление по НК – медицински документи с невярно съдържание и неоснователно получени суми от НЗОК.

Проверката продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Тоци
    Това е само Пазарджик или Пловдив, пък и не виждам някой да е открил топлата вода.
  • 1
    4
    Иви
    На морето е. Редовна практика на СБР.
  • 4
    3
    До Нсбоб
    Медика, сещайте се
  • 4
    2
    до 1
    Е как, не е ли Медика?
  • 6
    1
    Аз
    И здравното заведение е?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари