Спипаха "кеш куриер" в автобус в Италия

0

Финансовата полиция откри над 1 милион евро в куфарите на жена

Финансовата полиция в Италия откри сумата от 1,0756 млн. евро в автобус, пътуващ по линията Катания – Аоста.

Патрулът със специално дресирано куче е бил на спирката на автобуса в градчето Скандичи, област Тоскана, за рутинна проверка.

Кучето дало признаци на безпокойство. При проверката на пътниците, то се спряло пред две чанти, принадлежащи на млада жена от китайски произход, живееща в Италия на остров Сицилия.

При отварянето на чантите изненадата била огромна – те били пълни с банкноти на обща стойност от над 1 милион евро. Жената, която пътувала от Катания до Аоста, не могла да обясни от къде има тази сума, която е конфискувана. Повдигнато ѝ е обвинение за пране на пари и получаване на крадени стоки.

От Финансова полиция уточниха, че явлението на така наречените "кеш куриери" е изключително широко разпространено в цялата страна.

Благодарение участието на обучени кучешки звена да откриват всякакъв вид валута е възможно разкриването на престъпни организации, занимаващи се с износ на капитали в чужбина, както и на повторно използване на приходите от незаконни дейности, което се отразява на законната икономика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари