Специализирана полицейска операция в Гълъбово

0
Опит за убийство вдигна на крак полицията
Опит за убийство вдигна на крак полицията Снимка: БНР

Специализирана полицейска операция се провежда в момента на територията на Гълъбово

Поводът е тежко престъпление – опит за убийство, с участието на криминално проявени лица. Задържан е 42-годишен мъж.

Инцидентът, който вдигна на крак полиция и жандармерия в Гълъбово е станал снощи в центъра на града, съобщи на брифинг комисар Николай Колев, директор на ОДМВРСтара Загора.

"След възникнал скандал между криминално проявени се е стигнало до прострелване на едно от лицата, участвали в скандала. Те са познати на полицията, имат осъдителни присъди и са лежали в затвора за извършени престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества и др. Изясняват се мотивите за инцидента В момента продължават процесуално - следствените действия. Работи се по всички версии", каза комисар Колев, цитиран от БНР.

Пострадалият 40-годишен мъж е без опасност за живота. Все още се търси оръжието на престъплението.

По случая за срок от 24 часа по Закона за МВР е задържан Д.С., на 42 г. С постановление на наблюдаващия прокурор той ще бъде привлечен като обвиняем за това, че на 29.03.2022 г. е направил опит умишлено да умъртви другиго по начин и със средства, опасни за мнозина – престъпление по чл. 116 ал. 1 т.6 вр. чл. 115 вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс, уточниха от Прокуратурата.

При повдигане на обвинението на основание чл. 64 ал.2 от НПК ще бъде постановено задържане до 72 часа с оглед осигуряване на лицето пред Окръжен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение.

Работата по случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – Стара Загора

В рамките на специализираната полицейска операция до момента са проверени 128 лица, от които 17 криминално проявени. Проверени са също 76 МПС, установени са 28 нарушения, за които са съставени съответните актове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари