Специален приз за Мая Манолова от Медицинските Оскари

2
Междувременно институцията на Омбудсмана получи най-високия статут "А" на ООН за национална правозащитна институция
Междувременно институцията на Омбудсмана получи най-високия статут "А" на ООН за национална правозащитна институция

Специален приз за обществена подкрепа на медиците ще получи на тържествената церемония на  Петото издание на Националните Медицински Награди омбудсманът на Р България Мая Манолова, съобщава VIP COMMUNICATION PR.

Събитието ще се състои на 10 май от 20 ч. в балната зала на хотел МАРИНЕЛА, София. 

"Както обещах в първия момент на първия протест на медицинските специалисти, ще стоя докрай до всяко едно от техните абсолютно справедливи искания, докато те не бъдат изпълнени изцяло!

Бях на протеста в Стара Загора, след като подкрепих специалистите, които също излязоха да защитят правата си в София, Враца, Кюстендил, Бургас и Казанлък.

Израснала съм и съм възпитана в семейство на медицинска сестра – майка ми има близо 40 години трудов стаж. В началото на протестите тя ми каза да стоя до медицинските специалисти докрай, защото ако ситуацията не се промени сега, техните мизерни заплати ще се превърнат в мизерни пенсии.

Отношението към тях трябва да се промени, защото те са хората, на които ние, българските граждани, поверяваме най-скъпото си, а именно здравето си. Здравето на децата си, на внуците си, на близките си хора. Без отговорния, висококвалифициран труд на медицинските специалисти, без тяхната всеотдайност, без техния професионализъм и грижи, обществото ни е загубено.

На протестите излизат медицински сестри, акушерки, рехабилитатори, сестрите в училищното здравеопазване, в детските ясли. Излизат лекарите, цели болници и съсловия. А това означава само едно – има нужда от реформа, от дългосрочни мерки и действия, които да подобрят цялостното състояние на здравеопазването в България.

Исканията на протестиращите са идеалните опорни точки за успешна реформа – за начина на финансиране, търговските дружества, съсловните организации, достойните условия на труд, медицинските стандарти, остойностяването на сестринския труд, възможността за сестрински акушерски практики и още, и още", споделя Омбудсманът на републиката.  

Междувременно институцията на Омбудсмана получи най-високия статут "А" на ООН за национална правозащитна институция. Това признание стана факт благодарение на усилената работа на Мая Манолова за защита на правата на човека както на национално, така и на международно ниво. Акредитирането ни със статут "А" е не само повод за гордост, но и престиж за България. С този висок статут омбудсманът ще може да изразява позицията си в Съвета по правата на човека на ООН и пред всички комитети на ООН за защита правата на човека. 

Партньори на Медицинските Оскари са Национална Пациентска Организация (НПО), Български лекарски съюз (БЛС) и Национално сдружение на общопрактикуващите лекари (НСОПЛБ).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари