Спешна ситуация в Русе в очакване на пострадали от взрива в Румъния

0
Всички институции бяха на крак, но днес пострадалите от взрива край Букурещ не пристигнаха
Всички институции бяха на крак, но днес пострадалите от взрива край Букурещ не пристигнаха

Всички институции бяха на крак, но днес пострадалите от взрива край Букурещ не пристигнаха

Здравният министър по-рано през деня обяви, че страната ни има готовност да настани 17 тежко обгорени от тежкия инцидент в Румъния, при който избухна бензиностанция, двама души загинаха, а близо 60 бяха ранени. Министър Христо Хинков посочи поименно лечебните заведения, които имат капацитета да се включат в лечението на ранените, като сред тях бе и УМБАЛ „Медика“-Русе, предава Русе Медиа.

В Университетска болница „Медика“ в Русе, където имат възможност да поемат грижите за двама пострадали, днес от сутринта беше създадена стройна организация. В Русе по спешност се завърна завеждащият отделението по изгаряния и пластично-възстановителна хирургия проф. Огнян Хаджийски. През деня екипите на линейки бяха в готовност да тръгнат незабавно към Летище-Русе, където по план би трябвало да кацнат медицинските хеликоптери от Румъния. До линейките дежуреше и полицейски автомобил, който да ескортира медицинските екипи и да им осигури коридор. Ситуацията бе следена отблизо и от кмета Пенчо Милков, който на няколко пъти беше на летището, за да съдейства при нужда.

Тъй като транспортирането на пациентите зависи и от стабилизирането на състоянието им, до 21:00 часа все още нямаше яснота дали изобщо ще има полети до България, предвид помощта, която оказват в момента всички европейски страни.

По тази причина екипите на болницата, МВР, летището и всички институции, които имат отношение към тази акция, преминаха към едночасова готовност. Това означава, че ще бъдат уведомени за евентуален полет час по-рано, за да могат да реагират. Самият полет с хеликоптера от Букурещ до Русе е около 40 минути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    Мира
    Браво! Щом имат възможност ще помогнат на хората.
  • 2
    3
    Русе
    Никой няма да дойде в България не се притеснявайте.
  • 7
    2
    Тия двамата пострадали
    Попаднат ли в Медика – изтеглили са късата клечка!
  • 3
    1
    123
    ГЕРБЕДИКА вече точи лиги да краде пари.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари