Спасители настояват да се създаде "плажна полиция"

0
Спасителите не могат да извадят летовници от водата, дори флагът да е червен
Спасителите не могат да извадят летовници от водата, дори флагът да е червен Снимка: Dunavmost

Спасителите не могат да извадят летовници от водата, дори флагът да е червен

Спасители от плажа във Варна настояват да се създаде "плажна полиция". Причина за исканията е липсата на право спасителите да налагат глоби на плажуващите. За момента те не могат да извадят летовници от водата, дори флагът да е червен.

"Не изпълняват нашата флагова сигнализация, особено при червен и жълт флаг. Когато става въпрос за надуваеми предмети не трябва да се влиза в морето. Когато вятърът е силен от уплаха може да се обърнат и да се стигне до произшествия", обясни старши спасител Георги Есов, цитиран от БНТ.

В разгара на сезона плажовете във Варна са пълни с хора. Повечето от тях търсят спасение от горещините в морето. Това създава повече работата за спасителите.

Според старши спасител Георги Есов летовниците, които пренебрегват сигналите на спасителите, застрашават не само себе си, но и околните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари