Русенка: Наглите румънци изпреварват в лентите за завиване към разклоните по селата!

32
Решени са с цената на нашите животи да стигнат до морето, възмущава се жената
Решени са с цената на нашите животи да стигнат до морето, възмущава се жената Снимка: Google

Решени са с цената на нашите животи да стигнат до морето, възмущава се жената

"Румънските шофьори са решени с цената на нашите животи да стигнат до морето". Това заяви русенка в социалната мрежа, която разказа за фрапиращ случай на неспазване на правилата за движение по пътя Русе - Варна.

"Внимавайте! Наглите румънци използват лентите за завиване към разклоните по селата за изпреварване. Внимавайте, защото са решени с цената на нашите животи да стигнат до морето. Преди малко щеше да ни отнесе един такъв на разклона за с. Писанец. Ние сме си в лентата за завиване наляво към селото, той се засилил след нас с ляв мигач, при положение, че лентата за изпреварване свършва и почва лента за престрояване за завиване. Даже натиска клаксон, да протестира", пише във Фейсбук Р. Русанова.

"Румънците са нагли, защото за тях няма глоби! Време е държавата да вземе мерки! Миналата неделя две тунинговани и нагласени спортни коли се прибираха от морето. Голямо гонене се гонеха. На забранено за изпреварване място, а разрешено за идващите от Русе, изпревариха и само господ запази животите на тях и онези, които караха в лява лента отсреща и изпреварваха......Време е да си плащат глобите на митницата!!!", коментира случая друга русенка.

"Румънците карат така, защото виждат липсата на контрол, потресаващото състояние на пътищата и знаят добре, че няма да им бъдат събирани пари от глоби и нарушения.

Проблемът е в нашите глави горе. Оттам тръгва цялата работа. Сякаш вие не ходите в Румъния и не виждате дали карат така там - всяка седмица съм там, и пътища имат и контрол има, и глоби имат, че и ги бръснат, така, както трябва да ги бръснат.

Обърнете се към главите на нашата държава. И използвайте вашите собствени, за да си направите изводите.

Румънците ни се присмиват с една фраза на румънски, която ще напиша на български "Вие сте разделена нация, слаби сте и ви е страх от политиците, а политиците трябва да ги е страх от вас".

Правете си изводите.

Да, нямат право да застрашават животите, докато са по пътищата, ако има контрол тук - и тук ще карат, както си карат в Румъния", смята Явор Пенев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    28
    Мамалигарска автонапаст!
    По бул. "България" покрай у-ще "Алеко Константинов" в посока границата тази над вечер румънците буквално връхлитаха арогантно с много висока скорост - караха опасно рисково като състезатели и в трите пътни ленти. Една русенска полицейска патрулка, вдясно малко по-нагоре под пасарелката на "Охлюва", както обикновено, се беше позиционирала там и изобщо неглижираше трафика с румънските джигити. Нашите полицаи вардеха само нашите шофьори, за да ги глобяват за щяло и нещяло - план имат. Пък за румънците в България няма радари, нека да си прелитат, ако щът - за тях нашия ЗДвП е да си бършат задника със закона ни, нали!?
  • 6
    27
    Киро
    Всъщност нас румънците отдавна не ни считат за държава... А и не само те. Ние сме посмешище за цял свят.....
  • 4
    26
    Киро
    Пътувам често от Плевен до Варна през Бяла, Попово и т.н... Такава БРУТАЛНА, ДИВАШКА НАГЛОСТ по пътищата като румънската, аз не съм виждал за 33г си стаж като шофьор !!! Контрол от Пътна полиция = 0 (НУЛА). Какво повече да коментирам.....
  • 5
    25
    Никола Иванов
    Всяка сутрин ги виждам как карат като обезумели по пътя Русе - Бяла. Само че са виновни те. Виновни са жалките ни управители които не правят нищо по въпроса. А и какво от това, че са загинали няколко невинни души. Да ама не! След като не могат да направят нищо, а именно - камери, пълен контрол по участъците където се движат наглеците и брутални актове, които задължително да се плащат на границата - да изчезват от парламента и да отстъпят място на хора готови да защитават нацията. На мой познат жена му загина на 21 заради бързащ и неправилно изпреварващ нагъл румънски изрод. Всеки от нас всеки ден наблюдава престъпленията които правят по пътищата румънците. Българите по мое мнение подобриха много стила на шофиране по отношение на безопасността. Тези безнаказани румънски престъпници, ползващи държавата ни за скоростна отсечка трябва да бъдат спрени. Дано някой властимащ прочете това за да е наясно, че е крайно време да се защити народа, защото следващата стъпка ще е да защитават себе си от нас!
  • 38
    24
    Стар
    Безнаказаност, самочувствие, арогантност.Това демонстрират, румънските водачи по нашите пътища.И всичко е заради липса на респект от нашата полиция.Когато котката спи, мишките лазят по главата и.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари