Спасител на доброволни начала охранява плажове в Царево

0
От Министерството на туризма отговориха, че заради административни процедури договорите за концесия няма да бъдат подписани за този сезон
От Министерството на туризма отговориха, че заради административни процедури договорите за концесия няма да бъдат подписани за този сезон Снимка: bTV

Тромави процедури бавят договорите за концесии

Два от най-посещаваните плажове по Южното Черноморие остават без спасители в разгара на сезона. Тромави процедури бавят договорите за концесии, разкрива  bTV

Иван Арнаудов от 7 години работи като спасител на плаж "Василико" в Царево. Тази година отново го извикали, но договор не подписал.

"На доброволни начала, аз съм си местен, тука съм израснал, дори да не ми плащат, поне ще знам, че давам нещо за квартала“, казва Иван.

Сам си е докарал спасителната лодка и вдъхва спокойствие на летовниците.

Спасителната вишка на плаж "Василико" е обърната, тъй като плажната ивица е обявена за неохраняема от Министерството на туризма, а областният управител спешно търси спасители.

Подобна е съдбата и на централния плаж в Черноморец, концесионер е избран, но договор не е сключен. Летовници изпращат сигнали до кмета.

От Министерството на туризма отговориха, че заради административни процедури договорите за концесия няма да бъдат подписани за този сезон. Сега областният управител трябва да назначи спасители от следващия месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари