Спасиха жена от пропадане в пропаст в Шумен

0

Спецполицаи оказват помощ на 47-годишната шуменка, изпаднала в безпомощно състояние

47-годишна жена от Шумен е била спасена в събота вечерта, след като се подхлъзнала и паднала в силно пресечена местност на Шуменското плато, близо до скалния венец над Дивдядовските скали. Спасителната операция с успешен край е била проведена от тактически инспектори от сектор “Специални тактически действия“ при Областната дирекция на МВР- Шумен и колегите им от Пожарната инсп. Иван Табаков, мл. експерт Румен Ненов и мл. инсп. Валентин Василев.

Около 19:00 часа на 6 април в дежурната част на областната дирекция бил приет сигнал за жена, която паднала до пътека в непосредствена близост до пропаст над скалите над кв. "Дивдядово". Минути по-късно спасителните екипи се срещат в района на платото, близо до скалния венец. Разделят си района и го обхождат, следвайки получените gps координати. Проведен е допълнителен разговор, в който спецполицаите установили точното местонахождение на пострадалата. Установили, че жената е в безпомощно състояние, захваната за храст на метри от пропастта. Двамата не губят време, екипират се на място.

Осигурен с екипировката и чрез алпийски способ инсп. Николай Спасов се спуснал до жената. С допълнителна подвесна система, помощ и координация от РСПБЗН - Шумен жената е спасена.

"Добре сме подготвени за такива ситуации, радвам се, че успяхме. Притеснението ми беше, че от падането в пропастта я деляха метри, а се беше хванала за един храст. Не знаех колко сили има. В момента, в който слязох до нея, знаех, че ще я спасим", сподели инсп. Спасов. "Опасността продължи и в момента, в който ни извличаха нагоре към венеца, тъй като постоянно падаха камъни. Късметът беше на наша страна, успях да я предпазя, като ѝ наведох главата към мен и по този начин я защитих. Благодаря както на колегата, така и на спасителния екип на РСПБЗН- Шумен за точните, координирани и бързо действия", допълни спецполицаят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    11g24g 9okto
    🏄🏄🏄🏄🏄🏄🧑‍💼💤💯💣🚣👻👻🛸🛸🛸🛸🌷🦚🦩💃🤗🏄🪤🌱☘️💐🌺🌺🍃🌱🍄🦾🏊🤗🤗🍁😚😙😗🙃😏😏🤤🤤🤤🧐🧐🧐😓😓😟😮😦😧💩💩💩🤓🤓🤓☠️💀💀👻😇😇😇💩💩💩🙈🙉🙉🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари