Спасиха шестокласник след коктейл от дрога и алкохол

0
13-годишното момче, припадна в двор на кооперация в центъра на Варна
13-годишното момче, припадна в двор на кооперация в центъра на Варна Снимка: bTV

13-годишно момче, припадна в двор на кооперация в центъра на Варна след коктейл от дрога и алкохол.

Младежът е спасен, след подаден сигнал от граждани на тел. 112, съобщава Varna24.bg.

Случаят е от 27 октомври. Тогава група младежи се събрали във вътрешния двор на кооперация, слушали музика и се шегували помежду си. В един момент обаче едно от децата започнало да повръща. След това било забелязано да стои на оградата на двора доста омърлушено, а около се били събрали част от приятелите му. Компанията обаче в един момент бързо се изнесла, а до момчето останал само един от приятелите му. В един момент детето се свлякло на земята в несвяст, а единственият останал придружител се спуснал да търси помощ от хора, работещи наблизо.

При вида на безпомощния младеж жена се обадила на тел. 112, за да потърси помощ, но в мига, в който чул за линейката младежът отворил очи и се развикал, че за нищо на света не иска да идва линейка, при което скочил и залитайки избягал в неизвестна посока. Жената хукнала след него, но от момчето нямало и следа. Постояла на улицата и докато се чуди какво да прави, от близкия двор се появил отново приятелят на младежа и посочил мястото, където се е скрил. Детето обяснило, че момчето отново е припаднало, след което признало, че се касае за употреба на дрога със съмнително качество.

Незабавно бил подаден сигнал отново на тел. 112. Преди линейката обаче на място дошъл полицейски екип, който съдействал на опиянения младеж да стъпи на крака и дочака линейката.

Станало ясно, че детето е на 13 години и е употребило дрога в комбинация с бира. Медицинският екип отвел младежът в болнично заведение, където му била оказана незабавна помощ.

Родителите на момчето били уважавани хора, които обаче и друг път са се сблъсквали със същия проблем. Вероятно поради тази причина и младежът не е искал да бъде търсена помощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари