Спасиха новородено бебе с полиорганна недостатъчност в Плевен

0
Детето вече е вън от опасност, диша спокойно и е захранено, похвалиха се от плевенската болница "Сърце и Мозък"
Детето вече е вън от опасност, диша спокойно и е захранено, похвалиха се от плевенската болница "Сърце и Мозък" Снимка: Болница "Сърце и Мозък" - Плевен

Детето вече е вън от опасност, диша спокойно и е захранено, похвалиха се от плевенската болница "Сърце и Мозък"

Новородено на три дни с тежка полиорганна недостатъчност е спасено от неонатолозите в плевенската болница "Сърце и Мозък", съобщават от лечебното заведение.

Бебето е родено в МБАЛ - Севлиево, за където по спешност заминава екипът на д-р Андрей Христов, началник на Отделението по неонатология "Мама и Аз" в болница "Сърце и Мозък".

Още в специализираната линейка на път за Плевен започва комплексна интензивна терапия. В продължение на няколко дни са приложени всички съвременни методи за лечение и новороденото е стабилизирано. Педиатрите извършват обменно кръвопреливане като двукратно са сменили кръвта на бебето с такава от подходящ донор.

"Днес детето вече е екстубирано и диша спокойно. То е извън опасност и е захранено. Благодаря на своите колеги, на акушерките и на ръководството на болницата, които не пощадиха силите си и доведохме нещата до успешен край", каза д-р Христов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари