Спасиха изоставено момиче от закрит дом за деца

0
Закритият дом за деца, лишени от родителски грижи в Русе
Закритият дом за деца, лишени от родителски грижи в Русе

Социални работници спасиха изоставено непълнолетно момиче от вече закрит дом за деца, лишени от родителски грижи, в Русе, съобщиха от съдебната палата.

Районният съд определи мярка за закрила на Н.Р. А. в център за настаняване от семеен тип, докато се намерят приемни родители или тя навърши 18 години.

Личната й драма излиза наяве след сигнал на дирекция “Социално подпомагане”. Детето е зарязано при роднини, тъй като майка му заминала за Гърция. Междувременно се омъжила и родила друго дете. С новото си семейство тя напуснала страната и напълно забравила за дъщеря си. Биологичният баща на детето пък се преместил да живее и работи в Германия. Той категорично отказал да се грижи за дъщеря си и дори не я припознал. Момиченцето било настанено при леля си. С течение на годините обаче лелята родила три деца, а имала и непълнолетен брат. За племенницата тийнейджърка вече нямало място. И преди 3 години Н.Р.А. е настанена във временния приют за безпризорни деца. Тя обаче непрекъснато бяга от дома при леля си. Отношенията между двете обаче се влошават и момичето окончателно напуска дома й. Социалните работници я настаняват в приют и започват да издирват майката. След като я откриват, тя се съгласява да се върне в България и да се погрижи за дъщеря си. Поискала малко време, за да оправи документите на другото си дете в Гърция. Но след това повече не се вестява. “Майка ми не ме е търсила нито в приюта, нито в дома, а с леля си съм във влошени отношения”, признава тийнейджърката пред съда.

След изтеклия срок за настаняване в приюта тя е прехвърлена в сиропиталище, а след закриването му сега получава ново убежище. Не е ясно обаче каква ще е съдбата й.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари