Спасени от руините майка и дъщеря се събраха след месец раздяла

2
Селиме и 9-годишната Зюмра са били затиснати под развалините на къщата им в Турция в продължение на 15 часа
Селиме и 9-годишната Зюмра са били затиснати под развалините на къщата им в Турция в продължение на 15 часа Снимка: TRT Haber

Селиме и 9-годишната Зюмра са били затиснати под развалините на къщата им в Турция в продължение на 15 часа

Майка и дъщеря, които са били извадени с наранявания от развалините на срутената им къща в град Антакия (окръг Хатай), се събраха отново след около месец раздяла в болница в град Адана, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА.

36-годишната Селиме Догруер и 9-годишната й дъщеря Зюмра Догруер бяха затрупани, след като къщата им се срути при земетресението в Антакия (сред най-тежко пострадалите градове при трагедията на 6 февруари). Майката и дъщерята, чиито крака са били затиснати под развалините, са били извадени след около 15 часа престой под руините на сградата. Те обаче са били приети в различни болници, тъй като не е имало места и за двете в едно лечебно заведение (всички болници и морги в района бяха препълнени – бел. авт.).

След близо месец лечение Зюмра, а по-късно и майка й Селиме са били закарани в болницата в Адана, където двете се събраха в една болнична стая.

Майката и дъщерята реагираха изключително емоционално на дългоочакваната щастлива среща.

Персоналът на болницата осигури торта и балони за майката и дъщерята, които през цялото време се държаха за ръце.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари