Жертвите на наводненията в Югоизточна Турция станаха 21

0
Жълт код за очаквани силни валежи с гръмотевици бе издаден за днес
Жълт код за очаквани силни валежи с гръмотевици бе издаден за днес Снимка: АП

Жълт код за очаквани силни валежи с гръмотевици бе издаден за днес

Броят на жертвите при тежките наводнения в окръзите Шанлъурфа и Адъяман (Югоизточна Турция) достигна 21 души, предаде турската телевизия НТВ, цитирана от БТА.

След издирване, продължило дни наред, днес бе открито тялото на младия мъж Емин Ергюн. Той е бил завлечен с ТИР-а, който е управлявал, от придошлите води на река в района на град Шанлъурфа.

Около 100 души участваха в акцията по издирването на Ергюн.

Тази седмица бяха открити телата на майка и едногодишната ѝ дъщеря, които бяха изчезнали в окръг Адъяман. Шанлъурфа и Адъяман са сред най-тежко пострадалите окръзи от унищожителните земетресения на 6 февруари.

Днес отново в района се очакват проливни дъждове. Жълт код за очаквани силни валежи с гръмотевици бе издаден за днес за осем окръга - Кахраманмараш, Газиантеп, Адъяман, Малатия, Килис, Шанлъурфа, Диарбекир, Елязъг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари