Спасената в Рила туристка била ясновидка, искала да спи под звездите в иглу

1
Жената не се обадила за помощ, може да изгуби краката си
Жената не се обадила за помощ, може да изгуби краката си Видео: NOVA

Жената не се обадила за помощ, може да изгуби краката си

42-годишната туристка Кремена Манова, която оцеля цяла нощ в Рила при минус 20 градуса, е в столична болница. Има опасност жената да изгуби и двата си крака, заради измръзването, съобщи NOVA.

Тя е тръгнала на поход към Седемте рилски езера без екипировка. По думите на планинските спасители, които са я открили, Кремена не е потърсила помощ, защото не е искала. Тя не се е обадила на своите близки и приятели, въпреки че е имала телефон, информира БНТ. Забравен багаж подсказал на спасителите, че в планината бедства човек, и след преход те я намерили премръзнала, изтощена и с тежки травми.

Тя си пееше песни и ми сподели, че е тръгнала по божията пътека. Това явно ѝ е дало сили да не заспи, каза Божидар Джокин, планински спасител, по бТВ. Единственото, което я е спасило е, че не е заспала, явно нещо я държало будна, може би вярата й, заяви той.

Казала е на служителите на лифта, че ще спи под звездите в иглу. Чудно е, че е стигнала до такава височина с тези обувки и дрехи. Нямаше дори ръкавици и шапка. Заради студа не можеше да си движи краката от кръста надолу, разказаха още спасителите.

Кремена Манова живее в село Пиперков чифлик, близо до Кюстендил. Местните твърдят, че тя е ясновидка, и не са изненадани, че се е озовала в планината заради желание да се докосне до свръхестественото, разказа Нова телевизия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Слънчев удар е... Когато твоето слънце, те хване с друго слънце...

Харесай Дунавмост във Фейсбук