Спас Русев продава "Виваком" 4 пъти по-скъпо

0
Купи телекомът за 330 млн. евро през 2015 г., сега го продава за 1.2 млрд. евро
Купи телекомът за 330 млн. евро през 2015 г., сега го продава за 1.2 млрд. евро Снимка: БГНЕС

Спас Русев и руската държавна банка ВТБ продават бившия държавен телеком "Виваком" на цена, близо 4 пъти по-висока от тази, на която го купиха преди 4 години, и е възможно да има сделка в следващите 2 седмици, съобщи "Файненшъл таймс", предава Дневник.

Телекомът, чиято покупка за 330 млн. евро през 2015 г. беше финансирана основно от руснаците, сега се предлага за 1.2 млрд. евро и ексклузивните преговори с потенциалния купувач се водели около тази сума, допълва изданието. Такава оценка на "Виваком" съответствала и на последните сделки в сектора в Югоизточна Европа.

Това е доставчикът на кабелни, мобилни и медийни услуги "Юнайтед груп", който има опит на Балканите и се контролира от компании за дялово инвестиране като "Би Си партнърс" и Кей Кей Ар. През май същата компания се договори да придобие "Теле2" в Хърватия срещу 220 млн. евро.

"Файненшъл таймс" припомня, че още не е приключил спор за собствеността на "Виваком", в който руският бизнесмен Дмитрий Косарев оспорва условията по сделката от 2015 г., от която е изгубил средства. Освен това изданието обяснява, че не само "Виваком" ще смени собственика си за шести път от 2004 г. насам, но и че купувачът е представител на инвестиционни групи, които влагат средства в по-малки сделки, сливат няколко компании в сектора, за да създадат по-голяма и след това я продават или я предлагат на други инвеститори на борсата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари