„Спартан“ успешно транспортира медици при донорска ситуация

0
Самолетът транспортира медицински екип от УМБАЛ „Св. Екатерина“ във Варна
Самолетът транспортира медицински екип от УМБАЛ „Св. Екатерина“ във Варна Снимка: МО

Самолетът транспортира медицински екип от УМБАЛ „Св. Екатерина“ във Варна

Дежурен екипаж на самолет „Спартан“ от авиобаза Враждебна беше задействан на 28 януари вечерта със задача да транспортира медицински екип от УМБАЛ „Св. Екатерина“ при създадена донорска ситуация за органна трансплантация.

Командир на екипажа е майор Стоян Барев, помощник-командир – майор Веселин Асенов и борден инженер – капитан Николай Михайлов, съобщиха от Министерството на отбраната.

Самолетът излетя в 19:42 ч. и кацна на летище Варна в 20:42 ч. В 23:55 ч. същата вечер самолетът се приземи обратно на летище София като задачата по транспортирането на медицинския екип беше изпълнена успешно.

Екипажът беше задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари