Спанакът - пръв помощник в отслабването

1
Какво прави спанака уникален?
Какво прави спанака уникален?

Какво прави спанака уникален?

Листните зеленчуци са чудесни за всички, от деца до възрастни хора и за хора, които искат да отслабнат. В тази публикация бихме искали да насочим светлината на прожекторите към спанака, който според проучвания не само помага при загуба на тегло, но и предотвратява наддаването на тегло. Установено е, че той подпомага загубата на тегло, със способността да потиска апетита и да стимулира метаболизма.

Спанакът е листен зелен зеленчук с изключително ниско съдържание на калории, като 100 g спанак имат само 23 калории и това е абсолютно чудесен начин за калориен дефицит, без да правите компромис с храненето. Освен това е богат на протеини, фибри, витамин С, калций и други минерали, които го правят богат на хранителни вещества зеленчук. Едно проучване, публикувано в Националния институт по здравеопазване на Националната медицинска библиотека на САЩ, установи, че жените, които ядат 5 грама спанак всеки ден, успяват да загубят повече телесни мазнини.

Защо трябва да се храните със спанак ?

1. Спанакът съдържа витамин А, фолиева киселина, калций, витамин К1 и витамин С. Поддържа здрава имунна система. Насърчава здравословен растеж и възпроизводство.

2. Фолиева киселина: Тя помага на тялото ви да произвежда и поддържа нови клетки, а също така помага за предотвратяване на промени в ДНК, които могат да доведат до рак. Фолиевата киселина се предписва на бременни жени.

3. Витамин С: Витамин С е необходим за растежа, развитието и възстановяването на всички телесни тъкани. Също така помага за образуването на колаген, поддържа кожата и зъбите здрави.

4. Калций: Човешкото тяло се нуждае от калций, за да изгради и поддържа здрави кости. Вашето сърце, мускули и нерви също се нуждаят от калций, за да функционират правилно. Най-важното е, че хората, които имат достатъчно количество калций, са склонни да губят мазнини по корема по-бързо с правилната диета и упражнения, отколкото хората, които имат дефицит на калций. Така че, увеличете калция в тялото си чрез тези естествени храни.

5. Желязо: тялото се нуждае от адекватни нива на кислород, за да изгаря мазнините и да пренася кислород до мускулите и мозъка. Дефицитът на желязо ще повлияе на нивото на хемоглобина и ще повлияе на функцията на щитовидната жлеза и ще предизвика наддаване на тегло.

6. Плътен на вода зеленчук: Това е плътен на вода зеленчук, почти без никакви калории, с високо съдържание на хранителни вещества – какво друго можете да поискате!

7. Засилва метаболизма: Поради високото си наличие на желязо и хранителни вещества, спанакът засилва метаболизма и увеличава скоростта, с която тялото гори калории.

8. Високо съдържание на протеин: Всички знаем, че протеинът основно води до загуба на тегло, а спанакът също е добър източник на протеин.

9. Тилакоиди: Не много хора знаят, но спанакът съдържа съединение, наречено „тилакоиди“, за което е установено, че потиска апетита и намалява нивото на „грелин“ (хормона на глада). Тилакоидите също така предотвратяват инсулиновия скок и обезсърчават складирането на мазнини в тялото. Потиска глада и повишава усещането за ситост.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    123
    Макар и топ здравословен, спанакът си е топ на топа по нитрати. Така че е спорно колко е хубав. Хубав е от село, ама на село живи няма, градината е кол и въже, водата 4,50 на чешмата, къде я има, къде няма... батак. Молим се на ЛИДЕЛА да е по-малко отровен, алтернатива няма. Дойчланд да е на печалба.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари