Спад на новозаразените с Ковид-19 в последното денонощие

0
9 души загубиха битката с живота
9 души загубиха битката с живота Снимка: БГНЕС

1656 са новите случаи на Ковид-19, отчетени за последното денонощие

Техният брой намалява спрямо предходния ден, когато бяха регистрирани 2 318 случая, показват данните на Единния информационен портал. 

Висок е броят на новопостъпилите в лечебно заведение - 173 човека. С това броят на хоспитализираните пациенти нараства до 1064, като 48 от тях са настанени са в интензивно отделение.

Излекувани са 2 553 човека, а 9 души загубиха битката с живота. 

Към момента в страната активните случаи са 24 989. Най-много са регистрираните случаите в столицата - 334, следвани от област Бургас - 159. В Русе новозаразените са 52-ма души. 

Нова заповед на здравния министър въвежда от четвъртък носенето на маски в лечебни заведения, аптеки, социални домове и градския транспорт в цялата страна. Противоепидемичната мярка важи до 18 август включително. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари