Социолог: Управляващите могат да останат по-дълго на власт, ако спрат да създават несъществуващи проблеми

0
Първан Симеонов е на мнение, че ако днес има избори, битката ще е оспорвана
Първан Симеонов е на мнение, че ако днес има избори, битката ще е оспорвана Видео: NOVA NEWS

"Управляващите могат да останат по-дълго на власт, ако спрат да създават несъществуващи проблеми"

Това каза в ефира на „Офанзива” по NOVA NEWS социологът Първан Симеонов.

„Има тежки решения, които трябва да се вземат, но има и проблеми, които можеха да е получават чак такава медийна експозиция- като този за пътищата, БНБ и хартиените бюлетини”, обясни той.

Според най-новото изследване на „Галъп интернешънъл”, проведено в периода 31 март - 8 април след 809 души, се наблюдават интересни тенденции. Има тенденция малките да стабилизират големите в коалицията, уточни социологът.

„Подкрепата за „Възраждане” расте, „Продължаваме Промяната” ерозира, но това не е новина. Това се случва със всички управляващи, особено във време на война. „Има такъв народ” има импулс, не се е сринала. Има присъствие и на Мая Манолова. „Демократична България” и БСП са спрели своите спадове, имат твърда основа. ПП има малко по-голям електорат, но не толкова мобилизиран, а ГЕРБ имат по-малък електорат, но не толкова твърд. Интересно е да се види къде и как ще се позиционира и новият проект на Стефан Янев”, каза още Симеонов.

Според него „Има такъв народ” се показаха като лоялен партньор, като интуитивно се опитват да патентоват честолюбиви политически изказвания, които лесно се разбират от аудиторията. Първан Симеонов е на мнение, че ако днес има избори, битката ще е оспорвана.

„Мнозинствата се умориха от избори. ГЕРБ също нямат интерес от такива, те имат интерес ерозията да продължи. „Възраждане” се надяват на нов вот, защото там може да има изненади и ръстът им да продължи”, каза още той.

Симеонов добави, че президентът може да се окаже в светлината на прожекторите.

„Като има каша, в която никой не изпъква, обикновено хората се обръщат към по-сигурни фигури като Радев”, обясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари