Социолог: Премиерът ще тръгне на тур из страната да раздава пари

1
Първан Симеонов: "Борисов разчита, че протестът ще се омаломощи и партизира, което малко по-малко се случва"
Първан Симеонов: "Борисов разчита, че протестът ще се омаломощи и партизира, което малко по-малко се случва" Снимка: БГНЕС/архив

"Този път на Борисов няма да му е леко, сгъстяват се облаците откъм Европа"

 Това коментира „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ социологът и изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов.

"Вярно е, Борисов има и западна подкрепа, и руска подкрепа струва, но западната подкрепа не изглежда вече толкова безпроблемна. Премиерът влиза в игра на честта, която е трудна за него, защото докато пази честта си губи възможности за бъдещето. Той разчита, че протестът ще се омаломощи и партизира, което малко по-малко се случва. След това се очаква премиера да тръгне на тур по страната и да раздава пари. Облаците от към Европа се сгъстяват и западната подкрепа вече не е толкова безпроблемна, а грешките дебнат от всякъде", коментира още Първан Симеонов.

„Може би този път на Борисов няма да му е толкова леко. Виждате, че грешките дебнат от всякъде. Например при нов голям протест и сериозно полицейско насилие позициите на премиера ще се разклатят. Другият вариант е поредна реторична грешка на някой функционер на ГЕРБ, увлечен в това да стегне собственият си електорат и забравяйки, че го слуша цяла България. Грешките дебнат от всякъде. Няма да му е леко“, коментира социологът.

"Протестът направи така, че подобен стил на управление като настоящия да не се повтори", каза още Парван Симеонов. "Обществото ни е надраснало този стил, а президентът се явява водач на синхронизацията, която се наблюдава между сините и червените партии".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари