Социолог: 44% от хората искат Паметникът на Съветската армия да остане

1
Никой няма да извлече особена полза от демонтажа на паметника, коментира Кольо Колев
Никой няма да извлече особена полза от демонтажа на паметника, коментира Кольо Колев Видео: NOVA

Никой няма да извлече особена полза от демонтажа на паметника, коментира Кольо Колев

Според мое проучване 44% от хората в страната искат Паметникът на Съветската армия да остане, 14% да се махне, а останалите нямат мнение. В София съотношението е 40 на 30 в полза на позицията "да остане". Останалите не са изразили становище. Обществото не е категорично в определена посока. При това положение решение не би трябвало да има, но сега малцинството налага своето виждане. Това каза за "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA социологът Кольо Колев.

Според него ПП–ДБ не биха желали да се съобразяват с ГЕРБ и ДПС, но им се налага. "Без съмнение ще има негативи от тяхната игра срещу общественото мнение. Затова ПП ще плати политическата цена. Никой няма да извлече особена полза от демонтажа на паметника. Радев се явява говорител на противниците на ликвидирането му. Ротацията няма да мине спокойно, отново ще имаме трусове и напрежение", коментира той.

От своя страна PR експертът Нидал Алгафари посочи, че след 10 ноември се е получила плавна промяна, която се е движела и от БСП. "Никога хората от обществото не са водили, това прави елитът. Той би трябвало да вземе правилното решение. Тъй като в момента се води война, свалянето на Паметника на Съветската армия е част от нея. Това е от малките битки. Никой политик няма да капитализира случващото се около монумента, ще бъде забравено, защото той не символизира нещо кой знае какво", смята той.

По думите му на мястото му може да бъде изграден пантеон на великите българи. "Румен Радев направи крачка към защитата на руската политика от едно време. Да говориш, че нарязваш "историята" по повод демонтажа на паметника значи точно това", отбеляза Алгафари. И допълни, че в Шенген няма да ни допуснат скоро в пълния му вариант, нито в еврозоната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    до 1
    А ти кой си? И какво си?!
  • 1
    1
    Той
    Кой беше ти че да променяш история
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари