Социалните служби в Русе не откриват данни за насилие над децата в Глоджево

2
Откриват противоречия в твърденията на майките и на персонала в детската градина
Откриват противоречия в твърденията на майките и на персонала в детската градина Видео: БНТ

Социалните служби в Русе разкриха нови данни за случая с грубото отношение към децата в детската градина в Глоджево.

Към този момент те не са установили насилие и откриват противоречия в твърденията на майките и на персонала в детското заведение, пише БНТ.

Веднага след като майки от Глоджево подават сигнал, че децата им са обиждани и вероятно бити от възпитателките в детска градина „Здравец“, социалните започват незабавна проверка. Родителите твърдят, че децата са разстроени и сънуват кошмари, а в яслената група се говори само на турски език. Някои от майките споделят, че децата им се връщат със синини.

Благомил Благоев – и.д. директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Русе„От т.нар. бити деца само на едно дете е открито синьо петънце по памперса и не вярвам да се е случило в градината – мисля, че е от нараняване домашно, но не е от удар. Не смятам, че има сериозно нарушение там.“

Разпитани са и родителите, и персоналът на градината. На този етап според социалните работници се оказва, че твърденията на майките са противоречиви. 

Едно е сигурно обаче – възпитателките са обиждали децата.

Благомил Благоев – и.д. директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Русе„Там сега малко трудно се работи, защото ни трябваше преводач, разбирате защо. В жалбата описват едно, в разговорите споделят друго, което не кореспондира с реалността. Голяма част от тях казват – не знаем за какво се подписахме.“

Многократно се опитахме да се свържем с Дениз Рюстем – майката, която първа подава сигнал, но тя не отговори на обажданията ни. От „Социално подпомагане“ са предложили психологическа помощ на всички деца, но родителите са отказали. Проверката на „Закрила на детето“ продължава, а същевременно нито една майка не е спряла да води детето си в детската градина в Глоджево.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари