СОС заседава извънредно заради сигурността в София

0
На заседанието ще бъде дадена информация от Калин Стоянов, главния секретар на МВР и представители на СДВР и Държавна агенция за бежанците
На заседанието ще бъде дадена информация от Калин Стоянов, главния секретар на МВР и представители на СДВР и Държавна агенция за бежанците Снимка: БТА

На заседанието ще бъде дадена информация от Калин Стоянов, главния секретар на МВР и представители на СДВР и Държавна агенция за бежанците

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика извънредно заседание на съвета в четвъртък по темата за сигурността в София.

На заседанието ще бъде дадена информация от министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР и представители на СДВР и Държавна агенция за бежанците при МС относно предприетите от тях мерки по повод зачестилите случаи на насилие на територията на Столична община. Ще бъдат изслушани представители на МВР и Държавната агенция за бежанците при МС относно дейността през изминалата година за опазване на сигурността и обществения ред в столицата, както и за предприетите мерки за подобряването им през настоящата година.

БГНЕС припомня, че още на 8 март, след появилите си информации за случаи на насилие в столицата, шефът на градския парламент и кметът на Столичната община Васил Терзиев проведоха разговор, на който обсъдиха възможността да бъдат поканени представители на МВР, СДВР, Държавната агенция за бежанци и дирекция „Сигурност“ относно предприетите действия по конкретните случаи и дейността на институциите за опазване на обществения ред в София през изминалата година, както и за предвидените мерки за подобряването им през настоящата година.

Кметът Васил Терзиев и председателят на СОС Цветомир Петров призовават разговорът за сигурността в София да се води конструктивно и на бази на факти, а не да се допуска политическа спекула и да се всява паника в обществото.

Свиквам настоящото заседание по две причини – първата от тях е, че спокойствието и сигурността на столичани са наш приоритет, а втората е с цел трезво да анализираме ситуацията и да предприемем необходимите мерки за подобряването ѝ. Недопустимо е да се използват, както се оказа битови инциденти за трупане на политически дивиденти. Призовавам всички общински съветници да подхождаме прагматично и отговорно по отношение на тази деликатна тема. Нека първо да чуем какво казват компетентните институции, а не да внасяме дезинформация и по-страшното – да насаждаме нетолерантност и омраза между гражданите“, коментира Цветомир Петров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари